“Za tako svirep zločin malo je i 40 godina robije “


18. novembar 2011. HRONIKA – Porodica Dragana Arsića, koji je svirepo ubijen 2008. u Smederevu tako što je njegov prijatelj Jovica Nedeljković (37) nahuškao rotvajlera da ga izujeda do smrti, nezadovoljna je kaznom od 18 godina zatvora, koju je na ponovljenom suđenju izrekao Viši sud u Smederevu. Na prvom suđenju Nedeljković je dobio 14 godina, ali je odlukom Apelacionog suda ta presuda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

– Bilo je strašno slušati na suđenju kakvom je brutalnom smrću umro moj brat Dragan Arsić. Za onako svirepo ubistvo i 40 godina je malo, a ne 18 godina zatvora – kaže za „Blic“ dr Mirjana Trajković, sestra ubijenog Arsića, koja radi u ambulanti u Kosovskoj Kamenici.

Kaže da je njihov otac Goroljub izuzetno teško podneo saznanje kako je svirepo usmrćen Dragan. Goroljub je preminuo samo mesec dana nakon što je na groblju u Nišu obeležena godišnjica smrti njegovog sina.

– Stravično je bilo svedočenje Nedeljkovićeve nevenčane supruge, koja je na sudu ispričala da je on tri puta puštao rotvajlera na mog brata. Dragan je umirao od 21 čas do tri časa ujutro. Iskrvario je do smrti. Ona je ispričala da je Dragan posle prvog napada kukao i da ga je molio za čašu vode, a Nikolić nije dozvoljavao ni njoj da mu da vodu. Rekao joj je: „Ako mu daš čašu vode, i ti ćeš tako završiti“.

Neobjašnjivo je šta je taj čovek uradio Draganu, s kojim je bio prijatelj. Pa da su bili najgori neprijatelji, to je nezamislivo. Mislim da bi trebalo da dobije 40 godina, zbog drugih ljudi, jer će verovatno ovako nešto da ponovi kada izađe iz zatvora – priča dr Trajković.

Kaže kako, posebno je teško bilo videti kako je Dragana unakazio Nikolićev rotvajler i slušati kroz kakve je muke prolazio dok nije umro.

– Lekar sam i smrt mi nije strana. Ali kako je Dragan izgledao bilo je stravično. Njegovo telo je bilo poptuno unakaženo. Imao je 64 ujeda po telu, pas mu jedino lice nije dirao. Prilikom svedočenja Nedeljkovićeve supruge čuli smo da ga je u toku prvog napada pas ugrizao za grudi i ispod ruke, pokidavši mu mišiće. Tada je još mogao da bude spasen, samo da je pozvana Hitna pomoć. Kuća u kojoj se to desilo je ispod autoputa, mogli su ga bilo kojim kolima odvesti do lekara. Ali Nikolić je nastavio da huška psa nekoliko sati – kaže dr Trajković, naglašavajući da nikakav motiv za ovakvo ubistvo nije postojao.

– Nisu bili ni u kakvoj zavadi. Da je toga bilo, svi bi to znali. Motiv ubistva ne postoji i zato mislim da će on nešto slično ponoviti kad izađe iz zatvora na nekom drugom. Bila bih zadovoljna kad bi dobio 40 godina – kaže dr Trajković.

Izvor: Blic