Vučić u Smederevu otvara fabriku kablovskih setova


06. mart 2014. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas će u Smederevu sa predsednikom i generalnim direktorom finske kompanije “PKC Group” Mati Hjutiajnenom otvoriti fabriku za proizvodnju kablovskih setova za komercijalna vozila, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Memorandum o razumevanju izmedju Republike Srbije, Grada Smedereva i predstavnika finske kompanije potpisali su u oktobru prošle godine vicepremijer Vučić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i predsednik Upravnog odbora “PKC Wiring Systems Oy” Juha Torniainen.

Nova fabrika će zaposliti 300 radnika, za koje je već raspisan konkurs, 40 njih je već prijmljeno, a predvidjeno je da u narednim godinama zaposli ukupno 1.500 radnika, rekla je ranije Tanjugu gradonačelnica Avramović.

PKC grupa iz Finske je, nakon potpisivanja Memoranduma, saopštila da će nova fabrika za proizvodnju kablovskih sistema u Smederevu biti u službi zadovoljenja potreba postojećih i potencijalnih novih kupaca kompanije u Evropi.

Nova fabrika će doprineti povećanju konkurentnosti PKC-ovih proizvoda i usluga, a biće organizovana kao fabrika sa velikom troškovnom efikasnošću. Cilj je da se izvrši transfer proizvodnje iz postojećih fabrika kompanije u Evropi u novu fabriku u Srbiji tokom 2014.godine.