Vrhunskih 190 krugova Natalije Tasić


08. maj 2015. SPORT – Tačku na ovogodišnju drugu Ligu smederevskih osnovnih škola u streljaštvu stavila je mlađa pionirka Natalija Tasić sa vrhunskih 190 krugova u sedmom, poslednjem kolu. Nemanja Živojinović je sa 167 krugova treći put zaredom najbolji mlađi pionir. U kategoriji starijih pionirki sa 172 kruga prvu pobedu ostvarila je Jovana Lazić, a najbolji stariji pionir, kao i u prošlom kolu, bio je Veljko Ilić sa 178 krugova. Takmičenje je održano u utorak 5. maja na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Aktuelna prvakinja Centralne Srbije i državna vicešampionka školskog prvenstva Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa vrhunskih 190 krugova (po serijama: 92, 98), zabeležila je i svoju sedmu uzastupnu pobedu u kategoriji mlađih pionirki u sedmom, poslednjem kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu. Drugo mesto osvojila je Vera Petronijević (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), sa 159 krugova, a treće Teodora Gajić (OŠ „Vuk Karadžić“ Lipe) sa 151 krugom. Kad mlađih pionira treću pobedu zaredom ostvario je Nemanja Živojinović (OŠ „J. J. Zmaj“) sa 167 krugova. Drugi je bio njegov školski drug Lazar Beljić sa 155 krugova i boljom drugom, poslednjom serijom od trećeplasiranog Ive Barjaktarevića (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa istim rezultatom.
Prvu pobedu u kategoriji starijih pionirki sa 172 kruga ostvarila je Jovana Lazić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Tijana Dimitrijević (OŠ „Dimitrije Davidović) sa 170 krugova bila je druga, a Nevena Đorđević (OŠ „Branislav Nušić“) treća sa 166 krugova. Ovogodišnji prvak Centralne Srbije i još uvek aktuelni Prvak Srbije od prošle godine Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“) pobedio je kod starijih pionira sa 178 krugova, ispred osmoplasiranog sa državnog školskog takmičenja Uroša Ćorovića (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 171 krugom. Sa 168 krugova treći je bio Luka Jevtić (OŠ „Dositej Obradović“).
U ovom kolu nastupilo je ukupno 38 pionira i pionirki.
Ekipno, sedmo kolo uzastopno najbolje su pionirke OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 526 krugova, dvostruke pobednice Državnog školskog prvenstva prošle i ove godine. Drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 488 krugova, a treće OŠ „Dositej Obradović“ sa 407 krugova. I kod pionira sedma pobeda zaredom OŠ „Dositej Obradović“ sa 493 kruga. Drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 459 krugova, a treće OŠ „Branko Radičević“ sa 416 krugova.
Takmičenje je održano u utorak 5. maja na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.
Ukupan plasman pojedinačno i ekipno objavićemo naknadno kao i imena finalista, po 8 najboljih iz lige, u konkurenciji pionira i pionirki, koji će se takmičiti u finalu drugog Smederevskog kupa za učenike osnovnih škola, koje će biti održano sledeće nedelje.