Vojislav Koštunica u Smederevu


06. april 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio da predstojeći izbori određuju budućnost i sudbinu Srbije i da su najsudbonosniji od svih do sada. On kaže da su pred Srbijom dva puta – jedan koji vodi ka EU i “koji interese Srbije podređuje tuđim interesima i ucenama” i drugi koji je sadržan u tome da se Srbija okrene sebi i svojim interesima.

Kandidat za predsednika i lider DS S Vojislav Koštunica poručio je juče u Smederevu da su izbori 6. maja najsudbonosniji do sada, jer se na njima odlučuje o putu kojim će zemlja ići u buduhcnosti i pozvao pristalice da glasaju za DS S i njega kao kandidata za predsednika Srbije kako bi obezbedili političku, ekonomsku i vojnu neutralnost Srbije.

“Izbori su pred nama, ali nisu to samo obični izbori, već izbori koji određuju budućnost i sudbinu Srbije, najsudbonosniji od svih do sada… Na te izbore izlazi DS S, izlazi u gradu Smederevu, izlazi na parlamentarne izbore i predsedničke sa mnom kao kandidatom”, rekao je Koštunica na predizbornoj konvenciji DS S u smederevskom Centru za kulturu.

Pred Srbijom se, istakao je, nalaze dva puta – jedan koji vodi ka EU i “koji interese Srbije podređuje tuđim interesima i ucenama” i drugi koji je sadržan u tome da se Srbija okrene sebi i svojim interesima, prekine integracije u EU i bude slobodna i suverena država.

“Jedini put je politička neutralnost. To je jedina prava politika, to je ono što Srbiji treba da je izvuče iz propadanja, urušavanja i ekonomske krize”, rekao je Koštunica.

On je naveo da je put Srbije ka EU pogrešan i da se zemlja od njega mora “okrenuti i pobeći, jer je potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i dobijanjem statusa kandidata više izgubila nego što je dobila”.

Prema njegovim rečima, put u EU ne samo da vodi ka gubljenju Kosova i Metohije, već i ka daljem parčanju i federalizaciji zemlje.

Pristalicama u Smederavu se obratio i potrepdesnik DS S Nenad Popović koji je istako da ta stranka jedina na izborima nastupa sa dva konkretna pograma – političkim i ekonomskim i da su oni sadržani u neutralnosti sa jedne, i zapošljavanju u razvoju domaće privrede sa druge strane.

Poslanik DS S MIloš Aligrudić pozvao je građane da na Ðurđevdan glasaju za DS S i da animiraju svoje rođake i prijatelje da isto to učine.

“Na Ðurđevdan treba da se dogodi nešto veoma vazno, da mi i naši prijtelji, rođaci i kumovi izađu na birališta i reše veliki problem Srbije izborom DS S na svim nivoima i Vojislava Koštunice za predsednika”, poručio je Aligrudić.

Konvencija je počela uz zvuke himne Srbije “Bože pravde”, a završena je odom “Vostani Serbije”.