Veljko Ilić na finalnom turniru Evropske lige mladih


04. oktobar 2016. SPORT – Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović odredio je sastav selekcije Srbije koja će učestvovati na finalnom turniru Evropske lige mladih (Bolonja, 13 – 16. oktobar).

Upravni odbor SSS je prihvatio Pejovićev predlog da našu zemlju predstavlja mešovita ekipa vazdušnom puškom: Veljko Ilić (2000. godište, Smederevo), Marija Kolarević (2001, Jedinstvo, Stara Pazova), Marija Zavišić (2001, Policajac, Beograd), Nevena Armuš (1999, „Čika Mata“, Kragujevac). U stručnom štabu su treneri Saša Iker i Ivan Manojlović.

– U Evropskoj ligi mladih učestvuju strelci rođeni 1998. i kasnije. Odlučio sam da pošaljemo mlađu ekipu, kako bi momci i devojke generacija 2000. i 2001, ušli u sistem takmičenja uoči kvalifikacionog ciklusa za Olimpijske igre mladih, na kojima će pravo učešća imati strelci rođeni 2000. i mlađi – kaže Pejović.

Naredne Olimpijske igre mladih biće održane u Buenos Airesu 2018. godine

Rivali naše selekcije u Bolonji su Austrija, Finska, Mađarska, Italija, Norveška, Rusija i Švedska.

Srbija je plasman na finalno takmičenje izborila u maju na kvalifikacionom turniru u Osijeku, na kome naš tim pištoljem nije uspeo da stigne do završnice.