Većina radnika Železare uskoro na plaćenom odsustvu


07. februar 2012. DRUŠTVO – Većina radnika od ukupno 5.400, koliko zapošljava smederevska Železara, vrlo brzo će otići na plaćeno odsustvo. Razlog je nedostatak sirovina čija je doprema zaustavljena zbog loših vremenskih uslova.

– U Železari će ostati samo radnici potrebni za održavanje sistema, ali to nije veliki broj. Problem su sirovine jer u lukama na Dunavu, zbog nevremena stoje brodovi sa tovarom neophodni za proizvodnju u fabrici – kaže izvor iz ove kompanije.

Trenutno nije poznato kad bi plaćeno odsustvo trebalo da startuje, ali dodaje da su pripreme u toku i da se prinudni odmor može očekivati vrlo brzo.

U ovoj kompaniji, za zarade radnika potrebno je svakog meseca obezbediti četiri miliona evra.

Železara („Ju-Es stil Srbija“) je, prema finansijskom izveštaju za 2010. godinu, poslovala sa manjkom od 150 miliona evra, dok je minus do septembra prošle godine bio 73 miliona dolara. Vlada Srbije je ovu kompaniju, pre oko dve nedelje, zvanično preuzela od Amerikanaca za jedan dolar.

Izvor: blic.rs


One comment

  1. zasto ne objasnite TAJ JEDAN DOLAR ,to znaci da su kupili i sva dugovanja i potraznju ukljucujuci i PLATE RADNIKA ,tako da iste ne smeju da se diraju,zamrzavaju ,smanjuju i ostalo i uredno isplacuju ,tacnije 1 i 15 u mesecu

Comments are closed.