Večeras predstava “Zvezdana prašina” prema tekstu Dušana Кovačevića


22. april 2017. KULTURA – Poslednja u nizu pretfestivalskih predstava u okviru 34. „Nušićevih dana“, „Zvezdana prašina“ Gradskog pozorišta „Teatar 91“ iz Aleksinca, koju je prema tekstu Dušana Кovačevića režirao Branislav Nedić, biće izvedena večeras sa početkom u 20 sati na sceni Centra za kulturu Smederevo.

Кako sugeriše sam reditelj, radi se o predstavi nastaloj prema manje poznatom Кovačevićevom komadu koji „nepogrešivo secira društvene okolnosti, muško-ženske odnose i nepostojanje komunikacije među ljudima.“ Na duhovit način predstavljeni likovi i komične situacije govore nam o ljudima koji ne čuju jedni druge, upućenim isključivo na svoje probleme, bez sluha za onog drugog, što dovodi do teškoća u odnosima supružnika i ljubavnika. Zaplet u maniru komedije podstiče i na razmišljanje o tome da li je moguće ne upasti u kolotečinu posle dugogodišnjeg braka i da li u stanju zaljubljenosti stvaramo iluziju o idealnom partneru.

Ulaz na program je slobodan, a nakon predstave u holu Centra za kulturu biće vođen razgovor za glumcima gostujućeg pozorišta i dodeljeno priznanje za glumačko ostvarenje večeri po oceni publike.


One comment

Comments are closed.