Uručena donacija dnevnom boravku „Sunce“ u Smederevu


05. novembar 2012. DRUŠTVO – Delta Fondacija uručila je u ponedeljak dnevnom boravku „Sunce“ u Smederevu donaciju u iznosu od 700.000 dinara, u okviru proslave obeležavanja petog rođendana Fondacije.

Donacija je uručila zamenica direktorke Delta Fondacije, Aleksandra Kresović, a Delta Fondacija proslavila je danas i svoj peti rođendan. Korisnici dnevnog boravka „Sunce“ pripremili su poseban program za goste i zajedno uživali i rođendanskoj torti.

„Najlepši način da proslavite rođendan jeste da nekome pomognete. Projekat „Pomozimo srcem“ realizuje se kroz prodavnice Delta Sporta tako što se odvaja procenat od prodaje određenih artikala“, izjavila je izvršna direktorka Delta Fondacije Vanja Knežević. Ona je dodala i da je Fondacija veoma zadovoljna uspehom projekta u okviru kojeg je do sada opremljeno pet dnevnih boravaka u Srbiji.

Sredstva su prikupljena u okviru projekta „Pomozimo srcem“, koji Delta Fondacija realizuje u saradnji sa Delta Sportom.

„Donacija će biti iskorišćena za opremanje novih, uslovnijih prostorija, takođe u centru grada i poboljšanje opštih uslova rada dnevnog boravka. Planira se opremanje objekta sa većim kapacitetima, otprilike 250 metara kvadratnih, umesto dosadašnjih 80 kvadrata, koji sada može da primi samo 25 dece. Zahvaljujem se kompaniji, koja je svoj rođendan želela da proslavi upravo u Smederevu“, izjavila je pomoćnik gradonačelnika za zdravstvo i socijalnu zaštitu Vesna Jeremić Dragojević.

Korisnici dnevnog boravka „Sunce“ su deca i omladina sa mentalnim teškoćama u razvoju, sa kojima svakodnevno radi tim stručnjaka kroz različite radionice. One su prilagođene stepenu invaliditeta korisnika, a posebna pažnja se posvećuje radionicama psihosocijalne podrške u kojima učestvuju i roditelji.

Uručenju donacije u Smederevu prisustvovali su zamenik gradonačelnika, Bojan Teofilović, član Gradskog veća za resor rada i socijalne politike i druge ličnosti iz javnog života Smedereva.

Izvor: smederevo.org.rs