Uhapšena tročlana grupa kradljivaca automobila


29. jul 2011. HRONIKA- Policija u Smederevu, Pančevu i Beogradu uhapsila je tročlanu kriminalnu grupu koja je na području centralne Srbije krala vozila nemačke proizvodnje, rasturala ih i prodavala u delove, saopštila je juče smederevska policija.

Uhapšeni su Goran Pavlović (31) iz mesta Paštrić, kod Valjeva, Miroslav Petrović (28) iz Smedereva i Danijel Jovanovića (25) iz Dubovca, Opština Kovin, koji su osumnjičeni da su izvršili 16. krivičnih dela teška krađa putničkih motornih vozila, navadeno je u saopštenju.

Ova kriminalna grupa je u poslednjih mesec dana na području Smedereva, Pančeva, Mladenovca, Grocke i Požarevca ukrala 16 putničkih automobila marke “golf” i “mercedes”.

Osumnjičeni Pavlović i Petrović su noću krali vozila i odvozili ih u selo Dubovac kod Danijela Jovanovića, koji je automobile kupovao, potom rasturao u delove i prodavao preduzećima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina.

U zajedničkoj policijskoj akciji, pronadjeno je i vraćeno vlasnicima šest celih automobila i delovi od ostalih vozila koja su prethodno rasturena.

Osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navodi se u saopštenju.