Uhapšen vlasnik još jedne menjačnice


16. decembar 2011. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Policija u Smederevu saopštila je da je uhapsila još jednog vlasnika menjačnice, u nastavku akcije rasvetljavanja zloupotreba u deviznom poslovanju.

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, u okviru akcije suzbijanja kupoprodaje deviznog novca van deviznog tržišta, uhapsili su Slavoljuba Ž. (44), vlasnika menjačnice “Euro 1” u Svilajncu.

Od njega je oduzeto 64.300 evra i 7.300 američkih dolara, koji nisu evidentirani u softveru Narodne banke Srbije, i bili su namenjeni za trgovinu na “crnom” deviznom tržištu, navedeno je u saopštenju.

On je osumnjičen da je, tokom ove godine, sa ranije uhapšenim Slavišom Živkovićem iz Smederevske Palanke, suprotno propisima Narodne banke Srbije, bez evidentiranja u poslovne knjige, izvršio promet 2.565.198 evra, čime je prekršio odredbe Zakona o deviznom poslovanju.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu, a policija nastavlja rad na rasvetljavanju svih zloupotreba u deviznom poslovanju, saopštila je Policijska uprava u Smederevu, uz saglasnost istražnog sudije Višeg suda u ovom gradu.