Uhapšen glavni urednik „Našeg glasa“


27. septembar 2012. HRONIKA – Izvor: Novosti – Goro Redžić, direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Naš glas“ i bivši predsednik Skupštine grada, uhapšen je pod sumnjom da je počinio krivično delo u vezi sa poslovanjem ovog lokalnog medija. Policija, takođe, ispituje privatizaciju „Našeg glasa“ koja je nedavno poništena, uz javnu potvrdu da je Redžić priveden. Druge pojedinosti u policiji nisu želeli da saopšte.

„Novosti“, međutim, saznaju da je direktor uhapšen pod sumnjom da je počinio nezakonite radnje u vezi sa izdavanjem poslovnog prostora u centru grada koji je u vlasništvu ove novinske kuće.

Policija ima dokaze da je bivšim zakupcima lokala u Ulici kralja Petra, direktor obećao novi ugovor, a zauzvrat primio novac. Reč je o sumi od 50.000 dinara, saznajemo nezvanično iz izvora bliskih istrazi. Redžić je, navodno, uhapšen sa obeleženim novčanicama.

Sporni lokal je trenutno prazan jer je pod sudskim sporom, pa tako ne može biti predmet zakupa ili otuđenja.

Goro Redžić je inače vojno lice u penziji je na mesto direktora i glavnog i odgovornog urednika došao dve godine posle privatizacije 2009. godine. Agencija za privatizaciju raskinula je u julu ove godine ugovor o privatizaciji Novinsko-izdavačkog preduzeća „Naš glas“ jer kupac „Zodufin“ d.o.o Beograd nije na vreme izmirio obaveze. Vrednost kapitala bila je 369.000 evra, a kupac je platio tri rate po 34.000 evra.

Nakon imenovanja privremenog zastupnika kapitala, Skupština akcionara odlučila je da Redžić i dalje obavlja funkciju prvog čoveka medija u restrukturiranju.

– Policija istražuje da li je bilo drugih zloupotreba tokom privatizacije medija, i odliva kapitala na kriminalni način, kaže naš izvor iz istrage.

Goro Redžić je bivši predsednik Skupštine grada iz redova GG „Koalicija za bolje Smederevo“. Smenjen je pošto je ova grupacija napustila vlast. Sada je odbornik iste koalicije u Skupštini grada.