Ugroženo 59 domaćinstava u Smederevu


18. maj 2014. DRUŠTVO – Zbog podzemnih voda u Malom Krivaku ugroženo je 59 domaćinstava. Stanje je alarmantno zbog izlivanja septičkih jama i opasnosti od zaraze.

Pošto su u gradu proradila klizišta, JP Direkcija za izgradnju Smedereva zadužena je da popiše sve kuće i objekte koji se nalaze na ovim lokacijama. Naloženo je zatvaranje za saobraćaj Goričke i Dunavske ulice, a građanima se savetuje da koriste alternativne pravce.

Razmatrajući aktuelnu situaciju, Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o radnoj obavezi za 100 zaposlenih u Domu zdravlja, uključujući i radnike HES-a, koji su dobili zadatak da pregledaju evakuisana lica. Ekipe HES-a će od danas obilaziti sve poplavljene kuće, kako bi se uradila neophodna dezinfekcija.

Štab je doneo Odluku da će nabavka potrebne količine peska i sredstava za dezinfekciju biti finansirana iz stalne rezerve budžeta Grada Smedereva.

Zbog dezinformacija koje se pojavljuju na društvenim mrežama, a izazivaju zabunu i stvaraju nepotrebnu paniku, Gradski štab za vanredne situacije Smedereva uputiće dopis Policijskoj upravi, koja će o tome obavestiti Tužilaštvo i Službu za visoko-tehnološki kriminal.