U železari Hestil u Smederevu uskoro prijem novih radnika


17. decembar 2016. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – U smederevskoj železari Hestil Srbija rade obe visoke peći i zbog veće proizvodnje treba da se zaposli još nekoliko stotina radnika u proizvodnim pogonima, rekli su danas predstavnici sindikata železare dodajući da će već početkom januara biti raspisani prvi konkursi.

“Neophodno je još par stotina radnika i očekujemo već početkom januara godine da budu raspisani konkursi za prijem u proizvodne pogone. Fale zavarivači, vozači dizalica, operatori, električari…”, rekao je predsednik ASNS u Hestil Srbiji Šaša Čolić.

On je gostujući na RTS rekao da su radnici spremni za povećanje proizvodnje u narednom periodu.

Čolić je naglasio da je novi poslodavac kineski Hestil doneo znanje i novac, kao i novu racionalizaciju i optimizaciju proizvodnje i manje troškove.

On očekuje nove nabavke i da će proizvodnja biti oko 1,6 miliona tona u narednoj godini.

Predsednik Samostalnog sindikata u Hestil Srbiji Siniša Prelić je rekao da su radnici posle nekoliko teških godina sa novi poslodavcem Hestilom zadovoljni i da mogu da rade kako najbolje znaju.

“Možemo da ostvarimo rezultate koji su planirani. Radnici su relaksirani i tu nema nikakvih problema. Radnicima je falio pravi poslodavac”, rekao je Prelić ističući da će sa njim dobiti jednu od najsavremenijih organizacija rada.

On je potvrdio da su zarade radnicima povećane u oktobru i da su sada zadovoljvajuće, pošto su više nego u sličnim kompanijama u okruženju.

“Verujemo da će sa profitom u železari biti i veća zarada”, naveo je Prelić.