Treći humanitarni turnir na Strelištu


21. januar 2016. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“ u petak, 22. januara, od 18.00 sati, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo organizuje prvi ovogodišnji, a treći Humanitarni turnir serijskom vazdušnom puškom. Tradicionalno takmičenje „Strelac – ne strelac“ je turnir prijatelja kluba pokrenut prošle godine, na kome imaju priliku da se u streljaštvu oprobaju i oni koji se nikada ranije nisu bavili ovim sportom.

Jednu ekipu sačinjavaju jedan strelac i jedna osoba koja se nije bavila streljaštvom. Ekipe mogu biti mešovite. Oba takmičara pucaju po 10 dijabola za ocenu i 5 za probu. Konačan rezultat je zbir rezultata oba strelca iz ekipe. Cena kotizacije je 400 dinara po ekipi. Sva prikupljena sredstva idu u fond kojim će se finansirati odlazak smederevskih strelaca na međunarodna takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Organizator je pripremio medalje za najbolje strelce i ne strelce kao i pehare za najbolje ekipe. Proglašenje najboljih ekipa biće održano u 21.00 sat.

Na prvom turniru prošle godine pobedila je ekipa „Živojinovići“, Nemanja i Miša Živojinović. Najbolji strelac bio je Goran Nikolčević, a ne strelac Miroslav Đorđević. Učestvovalo je 59 ekipa, a prihod sa turnira isnosio je 26.000 dinara. Ekipa „Tajm aut“ u kojoj su bili Goran Nikolčević i Tomislav Stanković pobedila je na drugom turniru. Nikolčević je bio najbolji strelac i drugog turnira, dok je titula najboljeg ne strelca pripala Velimiru Bojiću. Učestvovalo je 35 ekipa. Prihod od kotizacije iznosio je skromnih, ali za klub vrednih 15.100,00 dinara.

Na turniru tradicionalno učestvuju članovi Upravnog odbora i svih komisija SD „Smederevo“, aktivni strelci, rekreativci, učesnici Smederevske lige u streljaštvu, prijatelji i simpatizeri kluba. Pozovimo sve zainteresovane Smederevce da uzmu učešće na ovom takmičenju.