Takmičari Karate kluba Lotos u reprezentaciji Srbije


22. januar 2014. SPORT – Takmičari Karate kluba Lotos, Milina Vasić, Vukašin Tomić i Nemanja Krstić danas su otputovali u sastavu reprezentacije Srbije na Otvoreno svetsko WKC prvenstvo koje se održava u Feldkirhenu kod Minhena u Nemačkoj od 24. do 26. januara.

Za selekciju Srbije ukupno nastupa 31 takmičar uzrasta kadeta,juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Takmičarka Lotosa Milina Vasić kao najspremnija jedina je predstavnica Srbije u seniorskoj ženskoj konkurenciji i konkurenciji mlađih seniorki. Stručni tim reprezentacije upravo od nje očekuje dobre nastupe i osvajanje jedne od medalja.

U konkurenciji seniorki,apsolutna kategorija Milina Vasić u 1.kolu se sastaje sa Nisara Kirk iz Škotske, a u konkurenciji mlađih seniorki prvu borbu radi sa Litvankom Januskaite Jurgita.

Milina Vasić do sada je osvojia 2 svetske medalje (srebro u Italiji 2010. i bronzu u Litvaniji 2012.).
Vukašin Tomić u konkurenciji takmičara (16-17 god) u 1.kolu radi meč protiv Amerikanca (SAD) Labate Nikolasa u kategoriji +65kg.

Nemanja Krstić u apsolutnoj kategoriji (šobu ipon) 16-17 god. 1.borbu radi sa Nemcom Sprenger Tomom.
Reprezentaciju u Nemačkoj predvode treneri Čedomir Sinđelić ( Lazarevac), Zoran Berak (Smederevo), Ranko Šolić (Topola) i Nusret Sejfić (Novi Pazar). U pratnji selekcije su zvanični predstavnici Srpske karate unije, predsednik g.Marko Nicović i generalni sekretar Rada Stopić. Lekar reprezentacije je dr Aleksandar Sinđelić.
Sudije iz Srbije na otvorenom svetskom šampionatu su Radomir Prošić i Marko Popović (Beograd), Danica Drndarević (Požega) i Miodrag Nikolić iz Lazarevca.

Povratak selekcije sa otvorenog svetskog prvenstva je u utorak 28.januara.