Sudijska komisija FSS: Sudija nije pogrešio na meču Smedereva i Zvezde


02. septembar 2011. SPORT – Izvor: Blic – Disciplinska komisija FSS ocenila je da glavni sudija utakmice 3. kola Smederevo – Crvena zvezda, Dejan Santrač nije pogrešio kada u 6. minutu nije svirao penal.

Sporna situacija dogodila se u kaznenom prostoru Zvezde, a domaći igrači tražili su jedanaesterac smatrajući da je jedan od igrača crveno-belih igrao rukom.

“Na utakmici Smederevo – Crvena zvezda sudija Santrač nije pogrešio kada u 6. minutu nije sudio KU već je postupio po instrukciji Uefe za takve slučajeve”, navedeno je u saopštenju.

Sudijska komisija podnela je i disciplinsku prijavu protiv finansijera beogradskog Rada Ranka Stojića.

On je komentarisao suđenje u utakmici 3. kola Super lige, Rad – Sloboda Sevojno, ocenivši da je glavni sudija Miodrag Gogić “namerno oštetio” domaći tim.

U saopštenju objavljenom na sajtu FS Srbije navodi se, takođe, da će Gogić i njegov pomoćnik Zoran Mićanović pauzirati naredne četiri utakmice, zbog toga što je u 20. minutu dosuđen penal za Slobodu Sevojno, iako se faul “dogodio ispred kaznenog prostora”.

“Na utakmici Rad – Sloboda sudija Gogić je sudio kazneni udarac protiv Rada za prekršaj koji se dogodio ispred kaznenog prostora, kada mu ni pomoćnik Mićanović nije propisno asistirao pa su obojica ocenjeni ‘ispod očekivanja’ i pauziraće po četiri kola”, navodi se u saopštenju Disciplinske komisije.