Streljaštvo: Veljko Ilić i Natalija Tasić pobednici šetog kola Lige kadeta


28. maj 2014. SPORT – Najbolji pojedinci u šestom, odloženom kolu prve Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu, koje je održano u utorak na smederevskom strelištu, bili su Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava) i Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) oboje sa po 173 kruga. Druga mesta osvojili su Nemanja Adamović sa ličnim rekordom od 169 krugova (OŠ „Dositej Obradović“) i Katarina Milovanović (OŠ „Branislav Nušić“) sa 164 kruga, a treća Petar Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 168 krugova i Aleksandra Vujasin (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 161 krugom. Ukupno je nastupilo 18 dečaka i 14 devojčica iz šest škola.

Posle šest kola u pojedinačnom plasmanu kod kadeta i dalje vodi Petar Adamović sa 1013 krugova, a samo krug manje ima, kadetski prvak Srbije, Veljko Ilić. Treći, sa 954 kruga, je Ivan David (OŠ „Branislav Nušić“). Kod kadetkinja prva je i dalje Aleksandra Vujasin sa 986 krugova, druga Natalija Tasić sa 971 krugova, a treća Katarina Milovanović sa 923 kruga.

Ekipno kod kadeta najbolja je bila OŠ „Dositej Obradović“, drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“, a treće OŠ „Branislav Nušić“. Kod kadetkinja pobedila je OŠ „Dr. Jovan Cvijić“, druga je bila OŠ „Dimitrije Davidović“, a treća OŠ „Branislav Nušić“.

U ekipnom plasmanu posle šest kola u vođstvu su i dalje kadeti „Dositeja“, a slede ekipe „Branislav Nušić“, „Dimitrije Davidović“ i „Sveti Sava“. Kod kadetkinja ekipa iz „Cvijićeve“ je na čelu tabele, a slede ekipe „Dimitrije Davidović“ i „Branislav Nušić“.

Najmlađe smederevske strelce očekuju još jedno kolo do kraja lige, koje će se pucati već u četvrtak 29. maja. Osam najbolje rangiranih kadeta i kadetkinja plasiraće se u finale, koje će se pucati nedelju dana kasnije.
Ligu osnovnih škola organizuje Streljačka družina „Smederevo“.