Streljaštvo: Prvenstvo Srbije u Mladenovcu


05. april 2013. SPORT – Nakon nedavno održanog Prvenstva Srbije u Smederevu, u našoj zemlji praktično je završena sezona takmičenja vazdušnim oružjem u međunarodnom programu (A program).

Ovog vikenda završava se i sezona vazdušnim oružjem u nacionalnom (B i C) programu. Prvenstvo Srbije održava se u Sportskom centru u Mladenovcu, a organizator je Streljačka družina „Filip Kljajić“ iz ovog grada. U subotu nastupaju mlađi juniori i mlađe juniorke standardnim vazdušnim oružjem puška i pištolj (B program) i kadeti i kadetkinje serijskom vazdušnom puškom (C program), a u nedelju juniori i juniorke, seniori i seniorke serijskom vazdušnom puškom (C program).

Za Streljačku družinu „Smederevo“ prvog dana takmičenja u Mladenovcu serijskom vazdušnom puškom nastupaju kadeti: Veljko Svilar, Petar Adamović i Ivan David i kadetkinja: Aleksandra Vujasin. U kategoriji mlađih juniorki, standardnom vazdušnom puškom na vatrenu liniju izlaze Danica Denić i Aleksandra Vujasin.

Drugog takmičarskog dana prve na vatrenu liniju izlaze juniorke serijskom vazdušnom puškom Jelena Jakovljević, Danica Denić i Anđelina Simović, koje su na Regionalnom prvenstvu, održanom pre dve nedelje u Ćupriji, u ovoj kategoriji bile druge ekipno, a Jelena je osvojila i srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Ista ekipa nastupa i u konkurenciji seniorki, a na Regionu bile su prve ekipno, a Jelena je druga najbolja seniorka regiona.

I seniorska ekipa SD „Smederevo“: Novica Petrović, Borivoje Provčin i Dragan Florić, koja je osvojila drugo mesto serijskom vazdušnom puškom na regionu, na vatrenu liniju će u nedelju.

Za SD „Smederevo“ u pojedinačnoj konkurenciji nastupa i junior Pavle Marković, a Milica Maletić i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji.

Od smederevskih strelaca, serijskom vazdušnom puškom, nastupiće i seniorska ekipa Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“: Radoslav Mirković, Saša Ilić i Marko Lazić.

Na Prvenstvu Srbije u Mladenovcu sudiće i šest licenciranih sudija Streljačkog saveza Srbije iz Smedereva.
Prošlog vikenda, 30. i 31. marta održano je Finale Kupa Srbije, B program, u Beogradu, na kojem je naša Danica Denić, u kategoriji mlađih juniorki standardnom vazdušnom puškom osvojila sedmo mesto. U finale je i ušla kao sedma. U osnovnom delu imala je 378, a u finalu 95 krugova.

Na strelištu u Smederevu u petak 12. aprila održaće se četvrto kolo pete Smederevske lige u streljaštvu.
Pored škole streljaštva koja je besplatna za učenike osnovih škola i koju vode treneri SD „Smederevo“, teku i pripreme za prvo međunarodno takmičenje koje će se u maju održati u našem gradu, Kvalifikacije za Ligu Mladih Evrope, za region Jugoistočne Evrope.

Podsećamo vas da je strelište otvoreno svakoga dana za strelce i rekreativce.