Streljaštvo: Prva pobeda Ivana Davida


08. mart 2015. SPORT – Rezultat dana i prvu pobedu sa 174 kruga u četvrtom kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu ostvario je Ivan David u kategoriji starijih pionira. Kod mlađih pionira najbolji je bio Nemanja Adamović sa 169 krugova. Sa istim rezultatom u kategoriji starijih pionirki pobedila je Snežana Jovanović, a Natalija Tasić sa 170 krugova još jednom pokazala da je najbolja mlađa pionirka. Takmičenje je održano u četvrtak 5. marta na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Ivan David (OŠ „Branislav Nušić“) sa 174 kruga, što je bio i rezultat dana, trijumfovao je u kategoriji starijih pionira, na četvrtom kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu, koje je održano u četvrtak 5. marta na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo mesto sa 170 krugova osvojio je Uroš Ćorović (OŠ „Dimitrije Davidović“), a treće sa 167 krugova Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“). Ukupno je nastupilo 13 starijih pionira. Kad mlađih pionira pobedio je Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 169 krugova, drugi je bio Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanovinć Zmaj“) sa 161 krugom, a treći njegov školski drug Lazar Beljić sa 159 krugova u konkurenciji 10 mlađih pionira.

Prva pobeda Snežane Jovanović (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 169 krugova u konkurenciji starijih pionirki. Drugo mesto je osvojila Jovana Lazić sa 166 krugova i boljom poslednjom serijom od Ive Jovanović (obe OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Nastupilo je ukupno 9 starijih pionirki. Pobede u sva četiri kola Lige u konkurenciji mlađih pionirki ima Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Za prvo mesto izborila se sa 170 krugova. Drugo mesto osvojila je Katarina Milovanović (OŠ „Branislav Nušić“) sa 166 krugova, a treće Andrea Katić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), koja je pucala 155 krugova. Nastupilo je 6 mlađih pionirki.

Ekipno, kod pionira četvrta pobeda OŠ „Dositej Obradović“ sa 490 krugova, drugo mesto dele ekipe OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 463 kruga, a treće mesto pripalo je pionirima OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 451 krugom. Četvrto kolo zaredom najbolje su pionirke OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 502 kruga, drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 488 krugova, a treće OŠ „Branislav Nušić“ sa 324 kruga.

Ukupan plasman pojedinačno i ekipno objavićemo naknadno.

Peto kolo druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu biće održano 19. marta.