Streljaštvo: Bez medalje na startu MK sezone


18. maj 2016. SPORT – U disciplini 60 metaka ležeći, u drugom kolu Kupa Srbije koje je održano na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu, Nikola Simić zauzeo je dvanesto mesto u kategoriji seniora, a Natalija Tasić je bila trinaesta juniorka. Najbliža medalji bila je Jasmina Milovanović, koja je završila kao peta u disciplini sport pištolj.

Na startu malokalibarske sezone u A programu, Nikola Simić, strelac „Smedereva“ i nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, sa 607,9 krugova zauzeo je dvanaesto mesto na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u diciplini 60 metaka ležeći, u konkurenciji seniora. Za plasman u finale olimpijske discipline, u kojoj je svojevremeno bio osmi junior u Evropi, bilo je potrebno 613,3 kruga. Prva tri mesta zauzeli su reprezentativci i olimpijci Srbije: Stevan Pletikosić (Streljački klub „Čika Mata“ iz Kragujevca), Milenko Sebić (Streljački klub „Crvena zvezda“ Beograd) i Milutin Stefanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac). Pletikosić je bio prvi i pre finala, Stefanović drugi, a Sebić četvrti.
U ovoj disciplini nastupila je i juniorka Natalija Tasić, koji je sa 587,7 krugova zauzela 13. mesto (26-ta seniorka).
U disciplini sport pištolj Jasmina Milovanović se plasirala u finale kao četvrta sa 568 krugova (283 precizna i 285 brza paljba). U finalnom gađanju sa 11 hitova nije uspela da se kvalifikuje za polufinalni meč i ostala je peta. Zlatom se okitila Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd). U meču za zlato ubedljivo je pobedila Brankicu Zarić (Streljački klub „Valter pistolsa“ Kikinda). U meču za bronzu Jasna Šekarić (Crvena zvezda) je bila bolja od Bobane Veličković (Bor 030). Najbolji rezultat u kvalifikacijama (577 krugova) ostvarila je Jasna Šekarić, zahvaljujući odličnoj brzoj paljbi (293 kruga).
Smederevski strelci nisu učestvovali u prvom kolu, tako da im je ovo start sezone. Veljko Ilić nije nastupio u drugom kolu zbog reprezentativnih obaveza.
Treće kolo Kupa SS Srbije održaće se 28. i 29. maja, posle koga će biti poznati i učesnici finalnog kup takmičenja, koje će biti održano u junu u Novom Sadu, kao i sva tri kola Kupa.