Streljaštvo: Adamović i Lazićeva pobednici drugog kola Lige pionira


26. decembar 2015. SPORT – Nemanja Adamović i Jovana Lazić ostvarili su svoje prve pobede u trećoj Ligi osnovaca u streljaštvu. Ekipno i u drugom kolu najbolji su bili pioniri iz „Zmajeve“ i pionirke iz „Cvijićeve“ škole.

Trojica prvoplasiranih pionira u drugom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za osnovce, koje je održano prošlog četvrtka na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, imali su isti rezultat od 165 krugova. Odlučivala je poslednja serija. Nemanja Adamović iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ imao je 87, Lazar Beljić iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ 84, Ivo Barjaktarević iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ 82 kruga. Kod pionirki pobedila je Jovana Lazić iz Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ sa 175 krugova. Drugo mesta osvojila je, još jedna „Cvijićevka“, Iva Jovanović, sa 172 kruga, a treće Snežana Jovanović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 168 krugova. Ukupno je nastupilo 12 pionira i 14 pionirki.

Ekipno kod pionira ponovo je najbolju ekipu imala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa ukupnim rezultatom od 483 kruga. Drugo mesto je ponovo osvojila ekipa OŠ „Dositej Obradović“ sa ukupnih 398 krugova. Treća je bila ekipa OŠ „Dr. Jovan Cvijić“ sa 301 krugom.

U kategoriji pionirki, kao i u prvom kolu, najbolja je bila ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa ukupnim rezultatom od 512 krugova. Drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 446 krugova, a treća ekipa OŠ „Sveti Sava“ sa 282 kruga. I kod pionira i kod pionirki nastupile su ekipe iz 6 smederevskih osnovnih škola.

Posle dva održana kola u generalnom plasmanu kod pionira prva tri mesta zauzimaju: Ivo Barjaktarević sa 336 krugova, Nemanja Adamović sa 330 krugova i Lazar Beljić sa 328 krugova. Kod pionirki Jovana Lazić ima 334 kruga, Iva Jovanović 340, Katarina Botić i Katarina Milovanović po 334 kruga. Ekipno u kategoriji pionira „Jovan Jovanović“ ima 12 bodova, „Dositej Obradović“ 10, „Branislav Nušić“ 7. Kod pionirki „Dr Jovan Cvijić“ ima 12, „Sveti Sava“ 9, „Dimitrije Davidović“ 8 bodova.
Treće kolo održaće se posle Nove godine.