Stipendirani mladi talenti Smedereva


07. mart 2012. DRUŠTVO – U skupštinskoj sali Gradske uprave 9 učenika i 76 studenata potpisalo je ugovor o stipendiranju sa Fondom za mlade talente, u iznosu od 5 odnosno 8 hiljada dinara.

Na Konkurs Fonda za mlade talente za ovu školsku godinu pristigla su 103 zahteva smederevskih djaka i studenata. Za učeničku stipendiju prijavilo se njih 15 , dok je za studentske konkurisalo 7 brucoša, 62 studenta osnovnih i 19 master studija. Najboljima medju njima izabrani su za stipendiste Fonda u školskoj 2011./2012. godini.

Svečanom potpisivanju ugovora u ime lokalne samouprave prisustvovali su Dragan Stanić, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i Miša Ivković . član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Smederevskim učenicima i studentima stipendije Fonda za mlade talente, kako su nam rekli, mnogo znače.Budžet Fonda za mlade talente za ovu godinu iznosi 7 miliona dinara , ali se prema rečima . predsednika Upravnog odbora Bojana Karića , ovih dana intenzivno radi na tome da se obezbede i dodatna sredstva za finansiranje školovanja najboljih smederevskih učenika i studenata.

Izvor: Televizija Smederevo