Snimak predstave “Plastične bašte” na RTS2


U okviru ciklusa “TV teatar”, u nedelju, 3. aprila u 21 sat na drugom programu RTS-a, možete pogledati snimak predstave “Plastične bašte”. Predstava je snimljena za redakciju dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a letos na Tvrđava Teatru. Nakon toga biće emitovana i specijalna emisija o predstavi “Brat”, koja je snimljena letos u Teatru Romano u Lećeu, monumentalnom zdanju koje datira iz Augustovog razdoblja.

PLASTIČNE BAŠTE

Predstava “Plastične bašte” je koprodukcija Centra za kulturu, odnosno pozorišta PATOS i Teatra Koreja iz Lećea (Italija), premijerno izvedena u sezoni 2009/2010. godina. Autorsku ekipu predstave čine reditelj Salvatore Tramaćere Teatro Koreja Leće (Italija); saradnici: Marija Rozaria Ponceta, Antonela Jalorenci Teatro Koreja Leće (Italija); glumci: Ana Pašti, Anđelka Vulić i Miljan Guberinić PATOS (Srbija); dizajner svetala: Anđelo Pićini Teatro Koreja Leće (Italija); tehničar svetla: Zoran Ivanović Centar za kulturu Smederevo (Srbija); tehničar tona: Vladimir Rapajić Centar za kulturu Smederevo (Srbija); izrada rekvizita: Novica Tominjak Centar za kulturu Smederevo (Srbija); producenti: Laura Skorano Teatro Koreja Leće (Italija) i Dragoljub Martić Centar za kulturu Smederevo (Srbija); organizatori: Frančeska Vetrano Teatro Koreja Leće (Italija) i Marija Aničić Centar za kulturu Smederevo (Srbija).

Predstava je igrana na 13. Pozivnom festivalu autorskih projekata „TREMA ART FEST 2010“ u Rumi, u okviru glavnog festivalskog programa i dobila je PLAKETU ZA TOTAL DIZAJN PROJEKTA (upotreba scenskih elemenata – zvuk, svetlo, scenski objekti, rekviziti i nove tehnologije). Miljan Guberinić dobio je nagradu za glumačko ostvarenje večeri.

Na 6. Međunarodnom multimedijalnom festivalu PATOSOFFIRANJE u Smederevu predstava „Plastične bašte“ dobila je GRAND PRIX festivala.

Predstava je imala zapažen nastup na Ambijentalnom pozorišnom festivalu TVRĐAVA TEATAR 02, u okviru pratećeg programa, gde je snimljena u celosti za dramsku redakciju Radio televizije Srbije.