Smederevski veslači najavili dobru sezonu


29. februar 2016. SPORT – Ovogodišnji šampionat države na ergometrima, održan u Novom Sadu u Centru za sport oborio je rekord po broju učesnika. Prošle godine, na tom istom mestu, nadmetalo se preko 400 veslača, a ove godine za zvanje najboljih borilo se više od 500 takmičara iz svih srpskih i nekoliko klubova iz Mađarske.

U takvoj konkurenciji VK Smederevo nastupio je sa 43 veslača u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora B. Smederevski seniorski reprezentativci preskočili su ovo takmičenje jer se u Sabaudiji u Italiji pripremaju za predstojeća iskušenja na međunarodnoj sceni, a pre svega za kvalifikacionu regatu u Lucernu za odlazak na Olimpijske igre u Riju.
Smederevci su u Novom Sadu osvojili tri medalje.

Jovan Mišeljić je bio drugi u konkurenciji kadeta, a pioniri Miroslav Jovanović i Aleksa Garović bili su bronzani u dubl skulu. Trener Aleksandar Smiljanić bio je zadovoljan učinkom smederevskih veslača.

-Seniori B su u ovom trenutku odveslali ono što mogu, što su pokazivali na treninzima i što smo od njih očekivali. Kod juniora niko nije kiksnuo niti je neko ostvartio neki spektakularan rezultat. Raduje rezultat kadeta Jovana Mišeljića koji je u konkurenciji 120 takmičara zauzeo drugo mesto. Mislim da je to odličan rezultat za kadete, ali ja sam uveren da je mogao i bolje jer je to na treninzima pokazivao – rekao je po završetku takmičenja trener VK Smederevo Aleksandar Smiljanić.

Dobri su bili i seniori B Marko Ristić, Zoran Rajić i Uroš Dimitrijević koji su se našli među prvih osam u konkurenciji seniora do 23 godine.

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su treneri pionira VK Smederevo Jugoslav Luković i Saša Dragutinović. Njihovi puleni osvojili su jednu bronzanu medalju, jedno četvrto i jedno peto mesto.

-Pioniri VK Smederevo napravili su dobar rezultat. Zacrtano pre takmičenja smo i ostvarili. Najbitnije je da su oni tehnički izveslali kako treba. Mogu neskromno da kažem mnogo bolje i od pionira iz drugih klubova. Imamo bronzu u dubl skulu u kome su veslali Miroslav Jovanović i Aleksa Garović, u skifu imamo peto mesto Luke Mijailovića i četverac u sastavu Todor Marković, Andrija Jeftić, Jakov Todorović i Lazar Obradović je bio četvrti, a oba čamca su za po pola sekunde izgubili bronzanu medalju. Sad sve ovo što smo pokazali na ergometrima moramo da prenesemo na vodu i da od starta krenemo jako. Nadam se da u svim pionirskim disciplinama možemo da napadnemo titule. Većini pionira ovo je bilo prvo zvanično takmičenje u dresu VK Smederevo- istakao je trener Luković.

Zlato je, van konkurencije u kategoriji veterana ubedljivo osvojio Nikola Otašević kome je ovo šesta titula prvaka Srbije zaredom u pomenutoj kategoriji.