Smederevski veslači na državnom prvenstvu na ergometrima


23. februar 2017. SPORT – Novi Sad i Centar za studentski sport u nedelju 26. februara biće domaćini državnog prvenstva na ergometrima u svim kategorijama.

VK Smederevo nastupiće sa 37 veslača. U konkurenciji pionira do neke od medalja pokušaće da dođe 18 veslača Smedereva, 4 juniora, 8 kadeta, 3 seniora B, po jedan laki senior, senior i veteran.

Osim pionira i pionirki, koji će veslati na 1000 metara, svi ostali oprobaće se na distanci od 2000 metara. U konkurenciji pionira oprobaće se Vuk Marković, Božidar Kovačević, Lazar Živković, Ilija Stanojević, Dimitrije Otašević, Danijel Marković, Momčilo Dodoš, Đorđije Milovanović, LjubišaMilovanović, Arsenije Ilić, Mladen Vukašinović, Veljko Vukašinović, Luka Vasić, Vukašin Rajić, Petar Samardžija, Nikola Gačpar, Dušan Popović i Lazar Nikolić.

U konkurenciji kadeta oprobaće se Miroslav Jovanović, Todor Marković, Aleksa Garović, Jakov Todorović, Veljko Vasiljević, Nikola Ilić, Mihailo Živković i Dušan Vučković. Do nekog od odličja u konkurenciji juniora probaće da stignu Aleksa Petrović, Marko Jovanović, Lazar Ristić i Marko Torbica. Posle priprema na Kopaoniku i Bokokotorskom zalivu u konkurenciji seniori B nastupiće Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Nikola Selaković i Andrija Stojković. Danilo Selaković nadmetaće se kao junior u konkurenciji lakih seniora, Aleksandar Filipović u seniorima, dok će do još jedne zlatne medalje u konkurenciji veterana pokušati da dođe Nikola Otašević.