Smederevski strelci najavljuju nove uspehe


16. mart 2012. SPORT – Na smederevskom novom strelištu, još se nisu slegli utisci sa upravo održanog Prvenstva Srbije (A program). Pohvale za uspešnu organizaciju prvenstva i one na račun samog strelišta i dalje stižu iz gotovo svih klubova i od strelaca, a posebno onih vrhunskih, naših olimpijaca.

Četiri osvojene nagrade odnosno dve medalje Anne Korakaki i dva pehara u ekipnoj konkurenciji, izložena na vidnom mestu na novom strelištu, sijaju nesmanjenim intenzitetom, a sa lica strelaca i streljačkih radnika u klubu osmesi zadovoljstvane ne silaze sa lica.

Vremena za slavlje i opuštanje međutim nema, jer već ovog vikenda strelce Streljačke družine “Smederevo” očekuju nova uzbudjenja i nova takmičenja!

Puškaši u nacionalnom programu nastupaju na kvalifikacionom turniru vazdušnom puškom koji će se održati u Ćupriji. Pištoljašice, mlađe juniorke nastupiće na kvalifikacionom turnuru koji će se održati u Jagodini.

Smederevci sa ukupno 18 strelaca, koji će napraviti 25 nastupa, učestvuju na ovim kvalifikacionim turnirima, na kojima će, nadamo se, izboriti kvalifikacione norme za odlazak na Državno prvenstvo u B i C programu, čime će steći pravo da brane 5 medalja osvojenih prošle godine u Mladenovcu. B program je razvojni program za mlađe juniore (puška i pištolj) i kadete (puška), a C program je nacionalni program za juniore i seniore (serijska puška).

Državno prvenstvo u B i C programu ove godine se održava u Kikindi, čija će streljačka družina ovim takmičenjem uveličati svoj jubilej – 100 godina kluba!