Smederevski odbojkaši dočekuju Vojvodinu


07. decembar 2011. SPORT – U osmini finala u sredu Dunav volej domaćin Crvenoj zvezdi, a Novi Sad dočekuje Ribnicu.
Odbojkaši Vojvodine NS seme zakoračili su u mesec koji će za njih biti prilično zgusnut, pun izazova i pun ne samo utakmica, nego i mnogo gostovanja, pa će Novosađani najveći deo decembra provesti u odigravanju mečeva i putovanjima. Duelom u Kraljevu i vrednom pobedom crveno-beli su zaokružili prvi deo Superlige, a novi krug počinje za njih već u Beogradu, gde igraju sa Partizanom.
Uvertira za derbi biće gostovanje u sredu u Smederevu gde će s domaćinom igrati meč osmine finala kupa Srbije. – Kup Srbije je još jedno takmičenje u kojem imamo najviši cilj, a da bismo do njega došli moramo preskakati prepreku po prepreku, ići korak po korak, maksimalno ozbiljno i motivisano. Smederevo je loše igralo na početku sezone, ali se ta ekipa sada malo pojačala i konsolidovala redove. Inače, tamo je na pozajmici i naš junior Brzaković. Bili smo da gledamo utakmicu Smederevo–Sterija i prikupili smo dosta podataka. Svaki dobar rezultat utiče povoljno na nas, pa je tako i sada posle meča u Kraljevu. Nadam se da ćemo igrati sve bolje i bolje, jer i sada kada pobeđujemo ne pružamo ono za šta verujemo da možemo – rekao je trener Vojvodine Nikola Salatić.
Meč u Smederevu počinje u 20 časova, revanša nema, pa time ni prilike za popravni.
– Tačno, samo jedna utakmica se igra, a u našoj istoriji smo znali da se opečemo i kada smo imali iskusnije timove. Zato ovom duelu moramo prići maksimalno ozbiljno i angažovano i igrati za svaku loptu i svaki poen. Uglavnom su svi spremni i zdravi, a raduje nas i to što je lagano počeo da trenira i Mrdak, pa očekujemo da će biti spreman za nekih mesec dana – zaključuje Nikola Salatić.

Izvor: Dnevnik.rs