Smederevski karatisti zabeležili fantastične rezultate


31. mart 2015. SPORT – U nedelju 29. marta u Subotici je održan tradicionalni XVI Super Enpi Kup, jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih karate turnira u ovom delu Evrope. Prestižni međunarodni karate turnir ove godine okupio je 1.720 takmičara iz 12 država.

Karate klub „VIKTORIS SD“ učestvovao je sa četrnaest takmičara koji su zabeležili fantastične rezultate. U konkurenciji od 38 takmičara, najuspešniji kataš Viktoris-a, Nemanja Gačić, pobedio je u prvom krugu rezultatom 2:1, u drugom krugu 3:0, i u trećem susretu takodje, rezultatom 3:0. U polufinalu izgubio je rezultatom 2:1 i osvojio zasluženo treće mesto u katama.

Ženski kadetski borba tim u sastavu Jerinić, Stanković, Jovanović i Simonović osvojio je srebrnu medalju u ekipnom nastupu na Međunarodnom takmičenju u Subotici. Naime, u prvom kolu pobeda nad ekipom uz KK “NITEN”- Gradiška rezultatom 3:0, u drugom kolu ekipa Viktoris-a ostvarila je pobedu nad timom iz KK „Mladost“- Odžaci rezultatom 2:1, treći susret sa timom iz KK „Sloga“- Doboj završen je rezultatom 2:1. U finalnoj borbi, tim Viktoris-a gubi rezultatom 2:1, zaslugom sudija i zapisničara, koji nisu zabeležili poen na samom početku koji je ostvarila Nevena Jovanović. Propust sudija i zapisničara nas je koštao prvog mesta. Greške su prisutne svuda, a najviše na sportskim takmičenjima. Ipak, boja ekipne medalje, sija zlatnim sjajem!

Starija kadetkinja – Aleksandra Stanković, u neverovatno jakoj konkurenciji ravnoj evropskom nivou, osvojila je prestižno drugo mesto! Stanković je zabeležila ukupno sedam pobeda i jedan poraz, od taga četiri pobede u ekipnom i tri u pojedinačnom nastupu. Finalna borba završena je rezultatom 1:1, posle čega je usledio drugi meč, koji je završen rezultatom 0:1 u korist protivnice. Aleksandra je bila na korak do zlatne medalje, dala je svoj maksimum i poslednje atome snage da preokrene borbu u svoju korist, ali jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da protivnica iz Kule iskoristi i ostvari poen. U svakom slučaju, ona od koje se najviše očekivalo, pokazala je i najviše! Bio je ovo veliki sportski izazov za A.Stanković, koji je ona uspešno rešila!

Snežana Jerinić, starija kadetkinja iz KK „VIKTORIS SD“, u konkurenciji sa Aleksandrom Stanković, osvojila je zasluženo treće mesto! Snežana je svojoj ekipi donela tri pobede, a u pojedinačnom nastupu ostvarila je dve pobede koje su je svrstale u četiri najbolje takmičarke. Za ulazak u finale bilo je potrebno održati koncentraciju, koja je nažalost u poslednjim sekundima popustila. U svakom slučaju, Snežana i Aleksandra su postale vodeće u svojoj kategoriji, pokazale izuzetnu borbenost i kvalitet, a ostalim takmičarkma zadale domaći zadatak.

Aleksandra Simonović kadetkinja u kategoriji -50 kg, pored ekipne medalje uspešna je bila i u pojedinačnom nastupu. Bronzanoj medalji predhodile su dve pobede, što dovoljno govori o njenom napretku.

Četvrta starija kadetkinja – Nevena Jovanović, zbog povrede skočnog zgloba, koju je zadobila tokom ekipnog nastupa, bila je sprečena da radi u pojedinačnom nastupu.

Ženski kadetski sastav predstavlja okosnicu KK „VIKTORIS SD“ i sigurnu svetlu budućnost smederevskog karatea.

Pored starijih takmičara našeg kluba, uspešan je bio i mlađani sastav! Teodora Utvić i Darko Stanković mlađi pioniri osvojili su zlatnu medalju i pehar za najbolje takmičare u kategoriji kata! Aleksa Kojić poletarac i Lazar Simić stariji pionir osvojili su srebrnu medalju u katama, dok je Uroš Jovanović bio treći.

Ovo je bio veliki dan za smederevske karatiste, a rezultate koje su ostvarili na ovako ne naivnom Međunarodnom turniru, predstavljaju najbolju potvrdu uspešnog rada KK „VIKTORIS“.