Smederevo: Pas izujedao dete u vrtiću


Opasni čopor lutalica koji kruži Smederevom seje paniku među stanovništvom. Mališan lakše povređen dok se igrao, ogorčeni roditelji prete tužbom

PETOGODIŠNjEG Pavla Žunca iz Smedereva, dok se igrao u dvorištu vrtića, napao je čopor pasa lutalica, a najveći među njima oborio je mališana i ugrizao ga za gornji deo butine. Težih povreda dečaka je spasla majka koja se nalazila u blizini.

Koliko su opasne horde lutalica koje poslednjih nekoliko meseci bukvalno haraju Smederevom na svojoj koži osetio je petogodišnji Pavle kada ga je u bezbrižnoj igri u vrtiću “Pčelica” izujedao vođa čopora.

– Uzela sam sina iz vrtića i sačekala da se poigra sa decom. U trenutku čula sam kako vrišti i videla da ga je jedan od pet pasa uhvatio za nogu, oborio i vukao po zemlji. Dete je puzeći pokušavalo da pobegne. Srećom da sam bila blizu pa sam ga bukvalno istrgla iz čeljusti, kaže dečakova majka Sunčica Žunac, koja svedoči da su ostali roditelji u panici zgrabili decu i pobegli.

Mališan je zbrinut u ambulanti, rana mu je očišćena i previjena, a srećom njegove povrede nisu teške. Roditelji su ogorčeni jer smatraju da su deca ugroženija nego ikada.

– Roditelji su u panici. Vrtić nije obezbeđen ogradom da psi ne mogu da uđu i šetaju slobodno. Ne želimo da se ovo dogodi drugom detetu. Pitam se šta rade gradske službe jer je pasa sve više, a oni ništa ne preduzimaju.

Udrženja se bune, azila nema, daju se milioni na hranjenje u prihvatilištu, a eutanazija je zabranjena. Da li to znači da psi imaju veća prava nego naša deca? – pita se otac Zvonko Žunac.

Roditelji Pavla Žunca razmišljaju da li da podnesu tužbu protiv grada jer je, po njima, mnogo važnije da se ovaj problem sistemski reši.

KOMUNALCI

TRI dana komunalna služba ne uspeva da uhvati psa koji je napao dete da bi ga pregledao veterinar i roditelji bili sigurni da nije zaražen besnilom.

– Isti čopor i dalje ordinira u okolini vrtića. Ušli su u petak u dvorište gde se igralo petogodišnje dete. Ne razumem kako ne mogu da ga uhvate. Ako ga ne nađemo, Pavle će morati da primi serum protiv besnila, žali se majka.

Izvor: Večernje novosti