Smederevac ubio suprugu zato što je hrkala


16. oktobar 2015. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Viši sud u Smederevu danas je Milisava Kojadinovića (63) osudio na 12 godina zatvora zbog ubistva nevenčane supruge Živoslavke Paunović.

Kojadinović nikada nije radio, živeo je od socijalne pomoći i praktično ga je 35 godina izdržavala nevenčana supruga Živoslavka.

Kada mu je u martu 2014. posle svađe rekla da više neće sa njim da živi i otišla na spavanje, Kojadinović ju je kada je zaspala više puta udario sekirom u glavu, a potom je izbo nožem.

Pošto se uverio da je Živoslavka mrtva Kojadinović se prijavio policiji i priznao zločin.

Tužilac je delo kvalifikovao kao teško ubistvo što je kasnije prekvalifikovano u obično ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna od 15 godina.

Kojadinović je od marta 2014. do presude bio u istražnom zatvoru što mu se računa u kaznu, a po izricanju presude mu je pritvor produžen do pravosnažnosti presude.

Sudija je u obrazloženju presude rekao da je izvesno vreme bilo sporno da li je Kojadinović uračunljiv jer je ubio suprugu u strahu da će ga ostaviti, ali i zbog toga što je hrkala, što ga je nerviralo.