Sedmoro uhapšenih zbog prodaje heroina


23. jul 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Policija je uhapsila sedam osoba iz Mladenovca i okoline, osumnjičenih da su za tri meseca prodali oko pola kilograma heroina za oko dva miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Uhapšeni su Mladen N. (30) kojeg je policija označila kao vođu kriminalne grupe, Marko M. (32), Miroljub S. (30), Stefan S. (23), Dejan B. (44), Nikola J. (23) i Gordana A. (31), koji se terete da su se u dužem periodu organizovano bavili preprodajom heroina.

Utvr]eno je da je Mladen N. organizovao mrežu ulične prodaje heroina i kokaina u Mladenovcu, za kupce sa područja Smederevske Palanke, Mladenovca, Aranđelovca, Topole i Sopota.

Milan N. prodaju je organizovao tako što je drogu u paketićima od po 20 grama ostavljao pored puta, izvan Mladenovca, obično ispod nekog kamena ili pored saobraćajnih znakova.

Paketiće je uzimao bivši čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu Marko M, koji je svojim automobilom odlazio do naselja “25. maj” u Mladenovcu, gde je paketiće bacao iz vozila, pored puta, a odatle ih je uzimao Miroljub S, precizirano je u saopštenju.

Miroljub S. je u svom stanu, zajedno sa Dejanom B, drogu mešao, prepakivao u manje paketiće i prodavao krajnjim korisnicima, a u preprodaji su učestvovali i Stefan S, Nikola J. i Gordana A.

Početkom jula Mladen N. je zbog dugova zapretio Miroljubu S. da će ga ubiti ako mu ne isplati novac. Tada je Miroljub S. pokušao samoubistvo, ali je ubrzo nastavio sa preprodajom droge. U stanu je zatečen sa Dejanom B. i Nikolom J. u trenutku primopredaje heroina.

U toku hapšenja, stanari naselja “25. maj” u Mladenovcu aplaudirali su sa prozora i terasa, pozdravljajući akciju policije, navedeno je u saopštenju.

Uhapšeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.