Sastanak povodom rešavanja problema pasa lutalica


06. oktobar 2012. DRUŠTVO – U Gradskoj upravi u petak je održan sastanak sa predstavnicima Zdravstvenog centra, Osnovnog javnog tužilaštva i Policijske uprave u Smederevu, povodom rešavanja problematike pasa lutalica i ujeda pasa bez nadzora.

Posle razmene podataka o ujedima pasa na teritoriji grada Smedereva, kao i zahtevima koji su tim povodom upućeni Gradskoj upravi u Smederevu, pokrenuta je diskusija na temu rešavanja ovog problema.

Gradska uprava u Smederevu je tokom godine, do 28. septembra, evidentirala 361 ujed pasa lutalica.

Predstavnik Policijske uprave u Smederevu je predstavio policijske podatke o ujedima pasa u gradskim i seoskim sredinama na teritoriji Smedereva u 2012. godini, sa preporukom da treba sankcionisati nesavesne vlasnike pasa. Takođe bi trebalo onemogućiti hranjenje čopora pasa i obezbediti dečija igrališta.

Današnji sastanak je ocenjen kao pravi potez lokalne samouprave u preventivnom rešavanju ovog velikog problema za grad Smederevo.

Na sastanku je zaključeno da treba uključiti komunalnu policiju u veći nadzor pasa lutalica, a lekari će biti obavezni da prijavljuju ujede pasa komunalnoj policiji.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine grada Smedereva, Branče Stojanović, načelnica Gradske uprave, Milijana Novaković, načelnica Odeljenja za finansije, Bosiljka Plećić, javni pravobranilac, Milena Nisev, direktorka Zdravstvenog centra „Sveti Luka“, zamenik Osnovnog javnog tužioca, Olivera Milojević i oficir Odeljenja Policijske uprave u Smederevu, Nebojša Dobričić.

Sa sastanka je upućen apel sugrađanima da prijavljuju komunalnoj policiji agresivno ponašanje pasa lutalica i grupisavanja pasa na broj telefona 227 – 902.

Izvor: smederevo.org.rs