Ružica Đurđević predsednica Saveta za žensko preduzetništvo


05. april 2012. DRUŠTVO – U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je formiran Savet za žensko preduzetništvo u cilju podrške ženskom biznisu, stabilnosti privrednog ambijenta, rešavanja teškoća u finansiranju poslovanja, primene inovacija uz stalnu edukaciju i usavršavanje, kao i regionalno i međunarodno povezivanje.

Na prvoj sednici Saveta za predsednicu je izabrana Ružica Đurđević, vlasnica preduzeća “Intermehanika” iz Smedereva, za zamenicu Snežana Novaković, vlasnica kompanije “Albomina” iz Pirota, dok je sekretarka Radmila Milivojević, specijalna savetnica predsednika PKS.

Milivojević je istakla da je ideja o formiranju Saveta stara nekoliko godina, ali da je krajem prošle i početkom ove godine usaglašena sa svim regionalnim, pokrajinskim i komorom glavnog grada, da bi Upravni odbor PKS na poslednjoj sednici 19. marta, doneo odluku o obrazovanju Saveta za žensko preduzetništvo.

U kreiranju ekonomskog rasta u globalnim okvirima, žensko preduzetništvo je imalo značajno učešće ne samo kao izvor samozapošljavanja i smanjivanja socijalnih problema, posebno u zemljama u tranziciji u kojima su žene bile među najvećim gubitnicima, već i kao izvor inovacija i razvoja preduzetničkog, navedeno je u saopštenju PKS.

Izvor: ekapija.com