Rusi pokreću Železaru i pre nego što je kupe


30. oktobar 2012. PRIVREDA – Ruska kompanija Uralvagonzavod (UVZ) je izrazila interes da napravi tehnički sporazum sa Vladom Srbije i pokuša da pokrene deo proizvodnje u Železari Smederevo i pre nego što dostavi konačnu ponudu.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je rok za dostavljanje ponuda za strateškog partnera za Železaru produžen za dva meseca, a „razlog je to što UVZ želi da dostavi vrlo ozbiljnu i konkretnu ponudu“.

Dinkić je rekao da je toj ruskoj kompaniji za sastavljanje ponude potrebno vreme do kraja ove godine.

– Razgovori idu u dobrom pravcu, ali da bi imali konačnu ponudu, koja podrzumeva tačan iznos investicija u narednom periodu, treba im dodatno vreme, koje nije predugačko i za nas je prihvatljivo – kazao je Dinkić.

Tender za strateškog partnera za Železaru Smederevo produžen je do 26. decembra. Zainteresovane kompanije mogu da podnesu prijavu do 2. novembra, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 26. decembar.

Prethodni rok za dostavu obavezujućih ponuda, na tenderu objavljenom 8. oktobra, za strateškog partnera smederevske železare, bio je 26. oktobar. Do 19. oktobra prijavu za otkup tenderske dokumentacije je jedino podnelo zavisno preduzeće ruske kompanije Uralvagonzavod.

Izvor: Kamatica, B92, Tanjug