Rezultati Opštinskog takmičenja u streljaštvu


29. mart 2013. SPORT – Na strelištu u Smederevu juče je održano opštinsko takmičenje u streljaštvu za đake. Takmičilo se ukupno 6 osnovnih i 3 srednje škole sa više od 40 strelaca.

Prvi su na vatrenu liniju izašli đaci osnovnih škola. Najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su: Petar Adamović iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 168 krugova, drugi je bio Ivan David iz OŠ „Branislav Nušić“ sa 162 kruga, a treći Veljko Svilar iz OŠ „Dositej Obradović“ sa 158 krugova. Ukupno 16 strelaca. Kod devojčica najbolja je bila Milica Simović iz OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva, sa rezultatom od 158 krugova. Drugo mesto osvojila je Isidora Lazović, iz Osnovne škole „Dr Jovan Cvijić“ sa rezultatom od 83 kruga, a treća je bila Marijana Miljković, iz OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine sa 76 krugova. Ukupno se takmičilo 5 strelaca u ovoj konkurenciji. Ekipno, kod dečaka najbolji su bili učenici OŠ „Dositej Obradović“ (Petar Adamović, Veljko Svilar i Miloš Nikolić) sa 454 kruga. Drugi su bili „Cvijićevci“ (Aleksa Vićentijević, Nemanja Kaplanović i Boris Jančić) sa 363 kruga. Treće mesto ekipno je osvojila OŠ „Branko Radičević“ Smederevo (Nikola Kocić, Bratislav Milić i Stevan Vitez) sa 334 kruga. Takmičilo se tri muške i jedna ženska ekipa (OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine).

U drugoj partiji znatno zanimljivije takmičenje srednjoškolaca, od kojih su mnogi aktivni strelci SD „Smederevo“ i SK „Heroj Srba – Bezbednost“. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Pavle Marković iz Tehničke škole sa 249 krugova, drugi je bio Igor Cvetković iz Ekonomsko-trgovinske škole sa 244 kruga, a treći Stefan Jovanović iz Tehničke škole sa 230 krugova. Ukupno 12 strelaca. Kod devojaka pobedila je Jelena Jakovljević iz Tehničke škole sa 267 krugova, druga je bila Anđelina Simović iz Ekonomsko-trgovinske škole sa 256 krugova, dok je treće mesto zauzela Milica Maletić iz Gimnazije sa 253 kruga. Ukupno 10 strelaca. Ekipno, prvaci u muškoj konkurenciji su učenici Tehničke škole (Pavle Marković, Stefan Jovanović i Filip Sitaš) sa ukupnim rezultatom od 693 kruga. Ekonomsko-trgovinska škola (Igor Cvetković, Miloš Stanimirović i Boban Bačić) sa 659 krugova bili su drugi, a treći sa rezultatom od 549 krugova učenici Gimnazije (Lazar Živković, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Ilić. Kod devojaka trijumf Gimnazije (Milica Maletić, Danica Denić i Nataša Božinović) sa 750 krugova. Druge su bile učenice Ekonomsko-trgovinske škole (Anđelina Simović, Ana Lajčak i Tijana Ognjanović) sa ukupnim rezultatom od 702 kruga, a treće mesto je pripalo ekipi Tehničke škole (Jelena Jakovljević, Jovana Bajčić i Milina Vasić) sa 560 krugova.

Posle ovog takmičenja održaće se Regionalno prvenstvo, a Smederevo će ponovo biti domaćin najboljim strelcima osnovnih i srednjih škola 15. i 16. aprila na Republičkom prvenstvu.

Tehnički organizator takmičenja je Streljačka družina „Smederevo“, a organizator Savez za školski sport i organizaciju takmičenja u Smederevu.