Reprezentativac Nemanja Nešić umro na treningu


06. jun 2012. HRONIKA – Izvor: Beta – Nakon tragične smrti koja je jutros zadesila našeg veslača Nemanju Nešića oglasio se i Veslački savez saopštenjem da je neočekivana smrt reprezentativca došla “kao grom iz vedra neba”.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović rekao je da je danas preminuli veslač i reprezentativac Srbije Nemanja Nešić koji je umro tokom treninga u Smederevu, pre pet meseci prošao redovan lekarski pregled i da ništa nije ukazivalo da ima zdravstvenih tegoba.

“Ništa nije ukazivalo da tragedija može da se desi. Nemanja je bio član reprezentacije osam godina i, kao i ostali reprezentativci, prolazio je medicinska ispitivanja dva puta godišnje. On je bio poslednji put na pregledu pre pet meseci i, jednostavno, rezultati nisu ukazivali na problem”, kazao je Jevremović agenciji Beta.

Nešić koji je bio član reprezentacije Srbije i veslačkog kluba Smederevo, umro je danas tokom prepodnevnog treninga.

Jevremović je rekao da se nesreća dogodila uprkos brze reakcije Nemanjinog kolege iz čamca i trenera koji je sa glisera pratio trening.

“Nemanji je pozlilo tokom treninga, i veslač iz čamca mu je odmah pritekao u pomoć, kao i trener koji je pratio veslače gliserom. Na obali je bila i ekipa hitne pomoći koja je pokušala reanimaciju”, rekao je Jevremović.

Nešić koji je imao 24 godine, bio je dugogodišnji član reprezentacije i osvajač odličija sa evropskih prvenstava i drugih takmičenja.

Okolnosti i uzrok smrti biće poznate kroz nekoliko dana, kada se obavi obdukcija, rekao je Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza.