Ranka Savić u Smederevu


08. mart 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić danas je u Smederevu podržala LDP na čijoj listi su i predstavnici te asocijacije.

“Sve društvene grupe danas su zastupljene u parlamentu pa zašto ne bi i zaposleni u vreme ovako velike socijalne i ekonomske krize, u vreme kada u Srbiji nema socijalnog dijaloga i kada Socijalno-ekonomski savet ne funkcioniše”, rekla je Ranka Savić agenciji Beta.

Ona je navela da su mnoge zakone u parlamentu usvajale političke partije koje sebe nazivaju socijalno-demokratskim, a koje su duboko i suštinski protiv interesa i prava radnika.

Savićeva je navela da je tako zakonom omogućeno zastarevanje prava potraživanja iz radnog odnosa.

“Ukoliko poslodavac duguje 10 zarada i prodje 10 godina, a nije ih isplatio – to pravo zastareva. U nekoliko navrata u parlamentu sam govorila o tome, upozoravala kolege da taj zakon ne sme i ne može da se podrži i ništa nije pomoglo. Socijal-demokratske partije su ga podržale, LDP nije”, kazala je Ranka Savić.

Ona je naglasila da LDP nikada “nije lagala” i “nije se služila populizmom” da bi dobila glasove već je “realno govorila o stanju u državi i društvu, ekonomiji, socijali”.

“To je nešto što asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata ceni”, navela je predsednica ASNS.