Rade Savić odbranio titulu i postavio novi svetski rekord!


21. maj 2013. SPORT – Evropsko prvenstvo u pauerliftingu GPC federacije održava se u Knjaževcu, a već prvog dana takmičenja, Rade Savić iz Smedereva, sa podignutih 290 kilograma, oborio je svetski rekord u apsolutnoj kategoriji u benč presu.

Glavni Radetovi konkurenti, Kiril Golberg iz Rusije podigao je 260, a trećeplasirani, Španac Fredi Gonzales 250 kilograma.

Savić je proglašen za apsolutnog pobednika Evropskog prvenstva u Knjaževcu, koje se održava od 20. do 25. maja. Na prvenstvu učestvuje 120 takmičara iz 22 države.

Drugo veliko takmičenje koje očekuje našeg šampiona je Evropsko prvenstvo u GPA (američkoj) federaciji i biće održano 25. i 26. maja u Budimpešti.

Savić je u međuvremenu dobio poziv od jedne grčke firme da bude predstavnik na najvećem svetskom sajmu sporta u Las Vegasu, u Americi, gde će promovisati i Grad Smederevo i Srbiju.

Najjači čovek na planeti, Rade Savić, izrazio je nadu da će proslaviti još jednu evropsku titulu u Budimpešti, a onima koji su mu omogućili pripreme za velika takmičenja, još jednom je uputio zahvalnost – Gradu Smederevu, Zlatanu Laziću i Kinološkom savezu Srbije.

Izvor: smederevo.org.rs