Publika odabrala pobednike


30. april 2012. KULTURA – Izvor: Beta – Najbolja predstava po oceni publike 29. “Nušićevih dana” u Smederevu je “Pozovi M, radi užitka”, Mirjane Bobić Mojsilović.

Izvedbom Sterijine komedije “Zla žena”, u tumačenju glumaca Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina u nedelju 29. aprila je završen festivalski program “Nušićevih dana”.

Publika je glasala za najbolja glumačka ostvarenja i ocenjivala predstave.

Predrag Miki Manojlović dobio je nagradu publike za ulogu Milana u predstavi “Kumovi” Dušana Kovačevića. Predstavu je režirao autor teksta, a igrali su glumci Zvezdara teatra.

Aneta Tomašević je nagrađena za ulogu Sarke u predstavi “Ožalošćena porodica”, u režiji Bojane Lazić, i izvedbi Šabačkog pozorišta, a Katarina Žutić dobila je nagradu za ulogu Lorete u predstavi “Pozovi M radi užitka”, Mirjane Bobić Mojsilović.

Sanja Ristić-Krajnov dobila je nagradu za ulogu Sultane u predstavi Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina, “Zla žena”, u režiji Egona Savina.

Dragan Petrović je nagrađen za ulogu doktora D u istoimenoj predstavi, koju je režirao Goran Marković u Beogradskom dramskom pozorištu.

Za ulogu služavke Sofi u predstavi “Ujež”, u režiji Radoslava Milenkovića, iz Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, nagradu je dobila Sanja Ristić-Krajnov.