Protest taksista u Smederevu


29. decembar 2011. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug – U centru Smederava juče je održana prva protestna vožnja nezadovoljnih članova svih deset taksi udruženja koja okupljaju vlasnike 275 registrovanih vozila.

U protestu je učestvovalo stotinjak taksi vozila, a predstavnik “Pepsi taksi” udruženja Miodrag Jašović je izjavio da su se taksisti odlučili na ovaj korak jer uprava grada Smedereva ne poštuje sopstvenu odluku o taksi prevozu donetu 2011. godine.

“Predstavnici taksi udruženja smatraju da postoje različita pravna tumačenja ove odluke kod nadležnih gradskih službi koja im stvaraju određene probleme”, kazao je Jašović i naveo da bi s predstavnicima lokalne samouprave trebalo usaglasiti tri sporne tačke.

On je ukazao da je jedna od spornih tačaka obnavljenje uslova za registraciju taksi vozila u slučajevima prekršaja kada je, na primer, istekla zabrana upravljanja motornim vozilom.

Najveći problem na koji ukazuju predstavnici taksi udruženja je, međutim, nedostatak taksi stajališta, kazao je Jašović .

“I pored toga, gradske vlasti najavljuju gašenje postojećih taksi stajališta, a ne planiraju otvaranje novih”, naglasio je Jašović. Predstavnici udruženja najavili su da će taksisti nastaviti protestnu vožnju sutra i narednih dana, sve dok s gradskom upravom ne postignu dogovor o rešenju aktelnih problema.