Protest radnika “Želvoza”


Nezadovoljni radnici Fabrike železničkih vozila “Želvoz” protestovaće danas u Smederevu, a 29. marta u Beogradu, izjavio je Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora Dragan Milijašević.

On je precizirao da će radnici danas u 16 časova organizovati protestnu šetnju centrom Smedereva, a da su predstavnici dva reprezentativna sindikata “Želvoza” prijavili protest u Beogradu za 29. mart.

“Prijavili smo dva protestna skupa (u Beogradu). Prvi u 11.30 ispred Agencije za privatizaciju, a dva sata kasnije, u 13.30 časova ispred Vlade Republike Srbije. Organizovali smo autobuse”, kaže Milijašević koji očekuje da protestima prisustvuje najmanje pet stotina nezadovoljnih radnika.

“Ukoliko do isteka roka za izvršenje svih obaveza, koji je postavila Agencija za privatizaciju, većinski vlasnik ne isplati zarade i ne dodje do dogovora, očekujemo raskid kupoprodajnog ugovora”, ocenio je Milijašević.

Agencija za privatizaciju potpisala je krajem 2007. godine ugovor o prodaji smederevskog “Želvoza” rumunskom konzorcijumu Grampet i Remar za 1,15 miliona evra.

U “Želvozu” je zaposleno 1.452 radnika.