Pronađeno pet imigranata


18. januar 2012. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug – Pet stranaca bez ličnih dokumenata, koji tvrde da su iz Avganistana, otkriveni su u kamionu makedonskih registarskih oznaka na ulazu u kompaniju “Ju-Es-Stil”.

Portparol smederevske policije Saša Nikolić kazao je da policija radi na identifikaciji ovih osoba, od kojih su tri maloletne.

Na jednom od službenih ulaza u kompaniju “Ju-Es-Stil Srbija” u Radincu kod Smedereva juče su otkriveni, kako za sebe tvrde, avganistanski emigranti u kamionu koji je dovezao repromaterijal za potrebe čeličane.

Šleper makedonskih registarskih oznaka juče je dovezao repromaterijal za američko-srpsku kompaniju. Plombirani šleper je prethodno prošao granični prelaz kod Preševa.
Nikolić je izjavio da je vozač kamiona, makedonski državljanin, cariniku na kapiji predao “papire” u vezi sa robom koju dovozi.

Pošto dokumentacija nije bila uredna, carinik je naložio da se otvori kamion. “Kada su skinuli plombu i otvorili vrata, nepoznate osobe su iskočile iz kamiona i počele da beže. Tada je intervenisalo obezbedjenje Ju-Es-Stila, koje ih je sakupilo i pozvalo policiju”, izjavio je Nikolić za Tanjug.

Reč je o trojici maloletnih i dvojici punoletnih stranih državljana, bez dokumenata, koji su prilikom policijskog ispitivanja tvrdili da su iz Avganistana.

U toku je i saslušavanje vozača kamiona, u cilju utvrđivanja njegove eventualne umešanosti u ovaj slučaj, rekao je Nikolić.