Pripreme za Smederevsku jesen se privode kraju


03. septembar 2012. DRUŠTVO – Pripreme za Sajam privrede u Paviljonu kod Železničke stanice teku bez ikakvih problema. Danas je postavljen šator, a do nedelje 2. septembra trebalo bi da bude završena i infrastruktura u ovom prostoru, kao i postavljanje tezgi.

Za prodaju voća na Gradskom trgu do sada se prijavilo 48 poljoprivrednih proizvođača. Za izlaganje i prodaju meda na istom prostoru, do sada se prijavilo osam medara. Dogovoreno je da će cena suncokretovog meda po kilogramu ove godine biti 450, a svih ostalih vrsta 500,00 dinara.

Cvećari će i ovoga puta biti smešteni na prostoru Trga iza crkve, a takođe je za početak manifestacije spreman i Vinski grad.

Što se prostora u Velikom gradu smederevske Tvrđave tiče, za program seoskih dvorišta prijavilo se do sada 18 seoskih mesnih zajednica. One će predstaviti svoju dominantnu proizvodnju, žene će izložiti ručne radove i pripremati starinska jela, a posetioci će moći da vide i stare alate i oruđa.

U Paviljonu u Tvrđavi ručne radove predstaviće članice deset gradskih i jednog seoskog Udruženja žena.

Kulturna zbivanja u gradu tokom Smederevske jeseni biće održana po planu i programu koji je najavljen.

Komunalno uređenje grada, takođe je u toku a nadležni kažu da nemaju problema da predviđeni posao sprovedu na vreme, do početka manifestacije.

Za defile Smederevske jeseni potvrđeno je učešće 10 karnevalskih grupa iz Srbije, kao i pet iz ambasada Indonezije, Meksika, Alžira, Malezije i Perua. Sve je spremno i za Sajam starih zanata u ulici Kralja Petra Prvog, na kojem će se predstaviti 20 turističnih organizacija i 20 proizvođača suvenira.

Što se sporta tiče, svi programi biće održani onako kako je i planirano osim Bokserske revije koja je odložena za 23. septembar 2012. godine.