Preventivni medicinski pregledi u Nedelji borbe protiv distrofije


17. maj 2018. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Udruženje distrofičara grada Smedereva „Bolji život“ organizovalo je i ove godine medicinske preglede u okviru Nedelje borbe protiv distrofije.

„Nedelja borbe protiv distrofije obeležava se treće nedelje u maju i povodom toga organizovali smo, u saradnji sa Domom zdravlja Smederevo, preventivne medicinske preglede za naše i članove drugih organizacija osoba sa invaliditetom iz Smedereva“, rekao je za Podunavlje.info predsednik Vlado Dodić.

On je dodao da je jedna kancelarija u Gradskom savezu socijalno humanitarnih organizacija u Smederevu, u ove svrhe, ustupljena stručnom zdravstvenom timu (lekar i medicinska sestra) i istakao da ovi pregledi mnogo znače osobama sa invaliditetom.

Danas, osim osnovnog pregleda primarne zdravstvene zaštite, pacijenti dobijaju i savete ukoliko postoji potreba za daljim lečenjem.

„Do sada je odziv dobar, a očekujem da pregledi traju nekoliko sati tokom popodneva. Ovu saradnju sa Domom zdravlja realizujemo već petu godinu, pa im se još jednom najlepše zahvaljujemo“, kazao je Dodić.