Predstavljanje knjige Njegoš – Pesnik srpske slobode


14. novembar 2013. KULTURA – Povodom dva veka od rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, u Narodnoj biblioteci u Smederevu biće predstavljena knjiga Njegoš – Pesnik srpske slobode.

Predstavljanje knjige, koju je objavila izdavačka kuća Catena Mundi, biće održano, u okviru ovonedeljnog Književnog četvrtka na Prijemnom odeljenju Narodne biblioteke Smederevo, u četvrtak 14. novembra sa početkom u 19 časova.

Knjiga Njegoš – Pesnik srpske slobode smederevskoj čitalačkoj publici predstaviće Branimir Nešić glavni urednik izdavačke kuće Catena Mundi, Dragan Hamović, saradnik Instituta za njiževnost i umetnost iz Beograda i Dragan Mrdaković, direktor Biblioteke.

Ovo je prilika da se još jednom podsetimo na slavni lik našeg velikana čija su dela nadahnjivala generacije Srba u dugogodišnjoj borbi za slobodu Srbije i Crne Gore.

Građani Smedereva koji su svesni značaja očuvanja i negovanja nacionalne kulture, istorije i tradicije, pozvani su da svojim prisustvom uveličaju obeležavanje ovog velikog i značajnog jubileja, dvesta godina od rođenja Njegoša.

Izvor: smederevo.org.rs