Predstava Tramvaj zvani želja 7. aprila u Palas Šumadiji


04. april 2013. KULTURA – Pozorište Kreativni haos iz Smedereva izvešće 7. aprila u u 20 časova, u bisokopu Palas Šumadija (Banovo Brdo) predstavu Tenesija Vilijamsa Tramvaj zvani želja u režiji Nevene Rakočević.

Predstava prati život Stenlija i Stele Kovalski, kao i njihovih prijatelja u trenutku u kome im u posetu stiže Stelina sestra Blanš. Posle gubitka plantaže u Misisipiju Blanš dolazi kod sestre u Nju Orleans da se odmori i pokuša da sredi svoj život. Koliko je malograđanski nastrojeno predgrađe ovog grada spremno za jednu ženu koja živi poeziju koju čita i pokušava na javi da odsanja svoje snove videćemo kroz predstavu.

Ova predstava proglašena je za najbolju predstavu na ovogodišnjem festivalu Živka Matić u Požarevcu, a Nevena Rakočević, koja igra Blanš, proglašena je najboljom glumicom festivalu.

U predstavi igraju i Miloš Živković, Nevena Martić, Stefan Nikolić, Đorđe Branković, Vanja Vujović, Miloš Trajković, Tomislav Jelesijević, Vukašin Andrijević, Ivan Bajčić, Katarina Đurić, Miloš Antić, Marijana Zlatković, Nina Popov. Scenograf je Goran Rakočević, majstor tona Vladimir Rapajić, a majstor svetla Zoran Ivanović.