Predavanje o nasilju među mladima


01. mart 2012. DRUŠTVO – Učenici tehničke škole u saradnji sa Kancelarijom za mlade i pedagoškom službom , učestvovali su tribinu na temu nasilja nad vršnjacima.

Aktivisti Kancelarije za mlade Smederevo uključili su se u projekat ’Budi muško’, koji je u gradovima širom Srbije organizovala NVO Centar E8 iz Beograda ’ Budi muško’, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i uz finansisku pomoć Norveške ambasade. Nakon obuke koju su imali, započeli su rad na vršnjačkoj edukaciji sa učenicima Tehničke škole, uz saradnju sa njihovom pedagoško-psihološkom službom.

Njome će biti obuhvačeni omladinci uzrasta od 15 do 17 godina, koji će svoja stečena znanja prenositi svojim vršnjacima u cilju rada na prevenciji nasilja među vršnjacima u školama, pa i široj društvenoj zajednici.

Ono na čemu bi možda trebalo poraditi pre svega kada su odnosi među mladima u pitanju, je svakako i međusonbno poštovanje i uvažavanje,a potvrda toga je i masovno napuštanje tribine i neuvažavanje mladih predavača, pod izgovorom odlaska na neke neodložne aktivnosti u školi. Da li je to zaista tako ili ne, ostavljamo njima na savesti, ali imali su mogućnost da isplaniraju kako svoje vreme tako i aktivnosti u kojima će učestvovati.

Izvor: Televizija Smederevo