Pozorišnu sezonu otvara „Rijaliti obračun“


11. oktobar 2016. KULTURA – Pozorišnu sezonu za odraslu publiku u Centru za kulturu Smederevo, u petak 14. oktobra, otvara predstava iz produkcije beogradskog pozorišta „Prizor“, pod nazivom „Rijaliti obračun“. „Rijaliti obračun“ je prvi dramski tekst Vanje Bulića koji se izvodi u pozorištu. Reč je o crnoj komediji u kojoj glavni junaci, učesnici rijaliti šoua, otkrivaju svoje pravo lice kada se slučajno nađu u jednom stanu.

Troje glumaca: doajen jugoslovenskog i srpskog glumišta Ivan Bekjarev, dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru 1996. godine, u ulozi Anđelka, Igor Damnjanović, stalni član Prištinskog pozorišta, u ulozi Švabe i Danina Jeftić, mlada beogradska glumica, u ulozi Kokane, govore o odnosima koje su imali dok su bili u šou programu i o odnosima koji su nastali posle njihovog izbacivanja.

Borba protiv kiča i šunda može da se pokrene samo kulturom, a upravo ova predstava na jedan drugačiji način, kroz parodiju, prikazuje pravu ulogu medija, novinskih naslova i tekstova, kao i raznih nekvalitetnih emisija, koje, nažalost, često imamo prilike da vidimo na nekom od naših nacionalnih TV kanala, poručuje autorski tim ove predstave.

Predstavu koja će vas nasmejati, ali i naterati na razmišljanje o ljudima čiji je imperativ „biti poznat“ po svaku cenu, režirao je Rade Vukotić.

Predstava se igra u Velikoj dvorani sa početkom u 20.00 sati. Cena ulaznice je 500 dinara. Biletarnica Centra za kulturu Smederevo radi od 10.00 do 20.00 sati radnim danima.