Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić u Smederevu


31. oktobar 2012. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Sasvim je izvesno da nema nikakvog raskola u Demokratskoj stranci (DS), nikakvog razdvajanja i deljenja ne može biti, jer na to nemamo pravo u ovako teškoj situaciji u našem društvu, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić.

Pajtić je večeras u Smederevu rekao da će DS 4. novembra, na sednici Glavnog odbora, potvrditi svoje opredeljenje da je stranka koja okuplja onaj deo biračkog tela u Srbiji koji snažno podržava proces evropskih integracija.

“DS je stranka koja okuplja najširi korpus obrazovanih ljudi, koji mogu da daju najsnažniji doprinos daljem procesu reformi u Srbiji. Ovo je proces o kome mogu samo da maštaju druge stranke. DS jeste stranka u kojoj je promena rukovodstva, promena programa, prirodan process i ocena rezultata izbora je prirodan proces”, naglasio je Pajtić.

On je dodao da je DS svestan svoje istorijske odgovornosti. i poručio da će, nakon izborne skupštine, DS ostati najsnažnija opoziciona stranka u zemlji.

“Ona mora da postoji kao snažna organizacija da bi bila korektivni faktor ovoj Vladi i istovremeno, DS je jedina stranka koja je u stanju da nametne svoj program celoj političkoj sceni, jer i današnja Vlada, bar deklarativno, sprovodi ono što je program DS”, ocenio je Pajtić.

Pajtić je izrazio očekivanje da DS posle 25. novembra pokaže da je “najcivilizovanija i najdemokratskija organizacija u ovom društvu”.

“Nama je bitno da okupimo sve resurse i privučemo nove ljude i deo intelektualaca, koji na ovim izborima nisu glasali, da više animiramo mlade. Naša je misija i vizija da okupimo što širi korpus ljudi, a ne da ih se odričemo”, rekao je Pajtić.

“Pa, predsednik će biti gospodin Đilas”, odgovorio je Pajtić na pitanje ko će biti predsednik DS i dodao da je aktuelni gradonačelnik Beograda “spreman da preuzme tu vrstu odgovornosti”.

“To je jedan bremenit zadatak u ovako teškim političkim i ekonomskim okolnostima, ali će tu biti i drugi koji će pomagati u vođenju stranke, jer to nije individualan posao”, istakao je Pajtić.

Pajtić je rekao da će DS biti spremna za izbore kadgod oni bili. “Videli smo u prvih sto dana Vlade, po prvi put, da neki srpski političar svađa Srbe i Grke. To nikada u istoriji nije bilo. Dakle, mnogo se paradoksa dešava i moguće je da će izbora biti na proleće. Kadgod oni bili, mi smo spremni i sigurni smo da na njima pobeđujemo”, rekao je Pajtić.