Polivanje prostaklukom u skupštini


10. mart 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Nesvakidašnji incident obeležio zasedanje Skupštine grada Smedereva. Šef odborničke grupe “Za bolje Smederevo” Milan Lukić polio vodom predsednika Skupštine Brančeta Stojanovića nakon što mu je oduzeta reč.

U Skupštini grada Smedereva dogodio se incident kada je šef odborničke grupe “Za bolje Smederevo” Milan Lukić polio vodom predsednika Skupštine Brančeta Stojanovića.

Stojanović je, pre toga, izrekao nekoliko javnih opomena Lukiću i oduzeo mu reč, nakon čega je Lukić polio predsednika skupštine.

Stojanović je stavio na glasanje odluku da Lukić bude udaljen sa nastavka sednice, zato što je prethodno imao dve javno izrečene opomene, a prema Poslovniku, posle treće, gubi pravo da ostane do kraja sednice.

Većinom glasova odlučeno je da Lukić bude udaljen sa nastavka sednice.

Stojanović je potom zaključio pretres po prvoj tački dnevnog reda, nakon čega je izglasan Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa gradskog budžeta za 2010. godinu.

U koaliciji “Za bolje Smederevo”, kako je rečeno na konferenciji za novinare te organizacije, smatraju da je grubo prekršen Poslovnik time što je Lukić udaljen sa sednice i tvrde da nisu bile izrečene tri javne opomene

Nakon pauze, odbornici su dali saglasnost na osam zahteva sportskih društava za korišćenej imena Grada Smedereva što je obaveza po novom Zakonu o sportu.

Međutim, u većem delu popodnevne rasprave bilo je reči o prepodnevnom incidentu.